Hunky Dory - 沙田📍沙田白石角香港科學園科技大道西19號19W大樓2樓245室朋友新居入伙,嚟到白石角,呢頭真係比較少黎,比起以前呢度多咗好多嘢食,呢間英國韓國fusion餐廳,感覺都好唔錯。呢度除咗係餐廳,亦都提供好多飲品,啤酒白酒咖啡,應有盡有,好啱呢度放工後happy hour。英國皇家牛肉漢堡 -$148喺云云嘅英國嘢食中,揀咗呢個漢堡。佢有沙律,薯條同burger。薯條脆卜卜,沙律都好fresh,係合格以上嘅伴菜。Burger嘅漢堡扒係手打嘅,好Juicy,又軟腍腍,但咬落去絕對唔會散,覺得最加分嘅係嗰個芝士,係用咗兩款芝士,鹹鹹香香咁樣,好正。$58 Set (湯加飲品)加咗錢轉做套餐,佢有蘑菇湯或者龍蝦湯揀,叫咗個龍蝦湯,超級香濃既龍蝦味,仲有啲cream,滑滑的。飲品叫咗凍檸茶少甜少冰,襯上漢堡解渴一流。韓國牛肉炒粉絲 - $138都要試吓啲韓國嘢,超大碟嘅一盤,個盤仲會浪起咗,好高級咁。粉絲煙煙韌韌、配上大量配料,有菇啦、牛肉啦,青椒、紅椒,仲有芝麻紫菜飯素。好重麻油味,又唔會特別鹹。佢仲有泡菜同紫菜湯,將泡菜加入粉絲度,辣辣地,提升成個層次。
Hunky Dory - 沙田

英國皇家牛肉漢堡 -$148

$58 Set (湯加飲品)

韓國牛肉炒粉絲 - $138