形薈開咗好多間店,淨係食過薩莉亞。今次揀咗呢間川菜食,唔係好大期望, 所以有驚喜。今日星期六去到已經接近七點,全場爆滿。 我帶住八十歲嘅媽媽去食, 入面有位著西裝但係冇名牌嘅肥肥哋男士,唔知係唔係經理呢? 佢即刻攞咗張凳比我媽媽坐住等,好好人。一間餐廳只要唔太難食,服務好,一定會有回頭客。我哋叫咗辣子雞,毛血旺,川椒皮蛋,最後再加多一碟避風塘炒麵。另外可以喺佢哋門口買嘢飲,第一杯正價第二杯半價, 我哋叫咗兩杯水果茶,合共47蚊。辣子雞(中辣)唔辣,雞件太大舊,唔係太夠味。川式皮蛋,好味,皮蛋好靚。毛血旺,正宗四川毛血旺, 有魷魚、萵筍、大豆芽、午餐肉、牛柏葉、雲耳、鴨血。 適合香港人嘅口味,我覺得可以重味啲。最後叫咗碟避風塘炒麵, 味道幾好,可惜炒得濕咗少少,如果炒得乾身啲會更加好。本來仲想叫多個紅糖糍粑,但因我哋實在太飽,留番下次。
一間餐廳只要唔太難食,服務好,一定會有回頭客。

辣子雞(中辣)唔辣,雞件太大舊,唔係太夠味。

川式皮蛋,好味,皮蛋好靚。

本來仲想叫多個紅糖糍粑,但因我哋實在太飽,留番下次。