前兩晚了去左呢間日本餐廳,真係超級十分極之嬲😡😡😡😡我地兩大兩細,7點幾落左單,等左超過40分鐘都未有野食,眼見其他遲嚟嘅人已經食緊,於是問下係咪漏單,個女侍應話其他人好早落單⋯⋯,三分鐘後有一位阿叔走嚟我地張枱,一句「唔好意思」都冇,就講「你地食咩」,我地再問「咁係咪漏左單呀?」,佢用爛仔講數嘅語氣同我地講「依家咪問你食咩囉!」,我再問「係咪唔見左我地張單呀?」,佢終於發火,你冇睇錯,係餐廳呢位唔知侍應定老闆嘅大叔發火!「係漏單,你再唔講,你仲要等耐D!」⋯⋯由於帶著兩個小朋友,我整個過程都已經好溫柔,而且見小朋友好肚餓,我都以包容嘅態度對待⋯⋯最後我同小朋友講「媽媽知你地好肚餓,不過無禮貌唔可以接受,我地去第二度食!」。我離開之前,竟然仲聽到大叔同廚房講「噢!唔駛煮!」佢嘅語氣應該係想叫「Yeah!👯🎉」⋯⋯🙄
前兩晚了去左呢間日本餐廳,真係超級十分極之嬲😡😡😡😡