2008-12-09
星期日同愛人嚟左沙田行街, 搵左好耐都唔知食乜好, 見佢啲午餐都幾吸引所以就決定一試~~午餐都有好多選擇, 我就要左個牛肉生薑燒, 我不嬲都食開豬肉生薑燒, 牛肉真係第一次試, 至於愛人就要左個鯖魚..我地呢兩個餐仲包埋三文魚刺身, 麵鼓湯, 前菜, 白飯, 飲品同甜品添..由於是日十分之餓, 所以我仲加左兩款小食, 就係蟹子沙律同埋餃子,每款都係十元啫. 首先講吓嗰兩款小食, 個蟹子沙律都叫做幾好食嘅, 起碼佢啲菜都叫做新鮮. 相反個餃子就唔得喇, 個賣相都幾好, 但係完全無味. 個三文魚刺身就一般喇, 麵鼓湯我就唔多喜歡, 硬係好似怪怪地咁, 我飲左啖就唔要嚕, 至於愛人條鯖魚都燒得好香, 啲皮食好耐都仲脆卜卜, 啲魚油好正. 我個牛肉生薑燒就唔多好喇, 無乜味之餘啲牛肉都幾un吓, 下次再嚟會試吓佢個豬肉, 睇吓會唔會做得好啲先. 六七十蚊就包晒咁多野食, 而且啲食物大部份都幾好, 都幾值得一試嘅.