2022-11-17
# MK 湊湊火鍋就唔係新嘢 ,不過我都係第一次食,之前已經見到隻企鵝丸好得意,今次約埋一班朋友過嚟試吓。12月1號前open rice 訂位,(11-1600pm)六點前離座,都可享有八五折優惠👍🏾一入門口裝修十分台式風格,餐廳乾淨企理,服務員態度都好好,一入咗先落湯底,然後姐姐會派圍巾俾我哋,怕我哋整污糟件衫。出邊亦都有好多醬料同埋小菜可以試,今次試左:1-湯底(鴛鴦):臺式麻辣鍋HKD138白貝海鮮鍋(新品)HKD168 麻辣鍋鴨血同埋豆腐可以無限追加,麻辣味好重,勁台式,另外新品白貝海鮮建議先飲咗湯底再滾肉,超鮮甜👍🏾2-飛魚籽墨魚滑 HKD68 必點,好好食3-美國特選級牛肩胛肉眼 , 美國特選級牛板腱 , 伊比利亞黑豬肉 HKD138 所有牛都幾好,唔算好多肥肉,上碟全部都好靚仔,個伊比利亞豬肉片油脂分布好均勻,亦都係必食👍🏾4-巴沙魚 HKD58 個魚好爽口,建議唔好滾太耐,份量都好多5-海鮮湊湊 HKD588🦪重頭戲來了~盤海鮮嚟到嘅時候超大份,上面啲海鮮仲係生猛郁緊,有蝦有硯有扇貝有三文魚有蟹仲有墨魚仔,全部都好新鮮,鍾意海鮮嘅朋友一定要叫6-鵝腸 HKD78 好
2-飛魚籽墨魚滑 HKD68 必點,好好食
4-巴沙魚 HKD58
個魚好爽口,建議唔好滾太耐,份量都好多
5-海鮮湊湊 HKD588🦪
6-鵝腸 HKD78 好爽口
7-響鈴HKD58
8-粉絲HKD28
9-油條HKD28
🧋打邊爐當然要有嘢飲,飲品方面佢都有好多台式飲品選擇,今次有新品燕麥奶茶,仲叫咗大紅袍茶拿鐵,大大杯超正又好飲,我覺得仲好飲過出邊啲茶飲店👍🏾
如果多人打邊爐呢間我覺得係好選擇,埋單每人都唔算好貴,性價比高嘢食又好,最緊要係坐得舒服🥢另外佢每樣嘢下邊都有好多菜墊底,所以基本上真係唔使叫蔬菜🫢最後仲送咗沙冰甜品☺️
📍 湊湊火鍋‧茶憩 (MOKO新世紀廣場) (旺角)
旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場4樓406號
#foodiehongkong#hongkongfoodlover#hongkongfoodie#hongkongfood#foodsharing #foodie #eat #香港#hongkongfoodblogger #hongkongfoodlover#hongkongfoodie#instafood#hongkongrestaurant#hongkongeats#hongkongfoods#hongkongfoodbloggers#instafoodie #instafoodporn #instafoodgram #foodporn#吃貨#香港美食 #吃貨 #吃貨女孩 #吃貨日常 #相機食先#ka_foodicted