2023-06-15
朋友知我想食熟成牛好耐,專登帶我黎呢度試下。餐廳有多種唔同肉肉類可以選擇,而主打當然係各款既熟成牛啦,除左食物之外,一入門仲有個專門放紅酒既位置,岩哂鍾意把酒談歡既你🦀Black Pepper Crab Tartare($198)這道菜以新加坡黑椒蟹既方法做成蟹肉他他,搭配牛油果蓉同烤過既蔥造成既醬,再配上胡椒風味既脆皮。味道香濃,口感豐富。🍏Waldorf Salad ($158)華道夫沙拉以新鮮的青蘋果、金葡萄乾、芹菜和糖漬核桃,拌上乳酪醬而成。食落有清新的口感和豐富的層次感。🐽24 Hours Sous Vide Iberico Pork Rack($348)低溫煮24小時的黑毛豬肋排為主。低溫煮法是一種將食材真空包裝,放入控制溫度的水浴中烹煮既方法。可以令肉質更嫩滑多汁,味道更鮮美。🐮30 Days Dry Aged '44Farms' Prime Striploin(Extra $160 / 50G)這道菜提供的是經過30日乾式熟成的'44 Farms'牛柳。乾式熟成係一種將牛肉放置係控制溫度和濕度的環境中進行熟成的方法。呢種熟成方法可以令牛肉肉味更濃,。🍓Starwberr
🍏Waldorf Salad ($158)
🐮30 Days Dry Aged '44
🍓Starwberry And Meringue($158)
士多啤梨蛋白餅,搭配金盞花葉、朱古力布甸同忌廉芝士餡。味道鮮甜,口感豐富。