餐廳: 阿翁小館
資訊:

餐廳: 阿翁小館
資訊:

2023-10-14 43 瀏覽
有人成日講去食阿翁,而我唔知到究竟有幾特別,喺IG見到有人推薦來呢到食阿翁珍饈宴,價錢唔算平,但好足料又好食,都想同大家介紹吓。相信女士都好鍾意食第一道菜,砂鍋水晶炒宫燕,如果你細食,可能呢個菜你都唔可以食太多,因為實在太飽太大碟,蛋白很多,炒宫燕嘅數目都唔少,第一個感覺已經令你覺得呢個menu好值得推介。我鍾意食鮑魚,呢個28頭吉品鮑伴菜遠,好多人都推介呢度嘅鮑魚好好食,當然溫度炆到啱啱好,最精彩嘅係個鮑魚汁,令條菜都更加美味。珊瑚百花釀花膠嗰種靚,絕對係吸睛同埋打卡嘅作品,最緊要係好好食同埋好大塊。香芹蘿蔔海斑卷個湯底最清甜,魚肉新鮮夠爽夠實,雖然夏天食蘿蔔通常都麻麻哋,但係呢個蘿蔔就好甜美。招牌脆皮炸子雞,熱辣辣而又好嫩,雞件好好食。方魚炒芥蘭仔,方魚香味夠。鮑魚汁瑤柱炒飯嘅餸仲多過飯咁滯,就算放咗一陣,佢嘅溫度都係好熱。凍金瓜布甸同千層棗皇糕都表現不錯,為今晚留咗個好印象。

招牌脆皮炸子雞,熱辣辣而又好嫩,雞件好好食。

方魚炒芥蘭仔,方魚香味夠。

凍金瓜布甸同千層棗皇糕都表現不錯,為今晚留咗個好印象。