呢間新開冇耐餐廳都係同事之前嚟食過,今次帶我嚟試下。佢位置唔算咁易搵但係入到嚟餐廳竟然都有唔少人喺度食lunch,有d期待美食呢度食物種類都幾多選擇,揀咗唔同肉類嘅主菜之後可以選擇配菜(漢堡飽,飯 意粉或者係沙律)迎合唔同人嘅需要同事就揀咗個千層炸豬邪惡版配漢堡飽;我就揀咗牛肉漢堡配天使麵。我哋再加咗兩客小食炸墨魚咀同炸雞軟骨,索性邪惡到底午餐仲有包埋餐湯同飲品,當日嘅餐湯係蕃茄濃湯飲落真係非常濃郁嘅蕃茄味,而且係比較稠身嘅口感,滿滿嘅番茄味道喺口腔蔓延,好香好好飲。而且份量都好多等多一陣小食送上,雞軟骨同埋墨魚咀係唔同嘅口感:雞軟骨比較爽,有咬口,墨魚咀就淋身啲,但同樣都係有咬勁D,兩個外皮都炸得非常酥香,覺得個炸粉都有少少調味,好好食。轉頭主角就嚟喇,同事揀嘅炸豬漢堡切開真係非常吸引,肉汁係留曬出嚟,店員介紹話係一層層嘅豬肉片,分別用上唔同豬肉片去搭配出有肉脂香又要肉口感嘅餡料,係老闆自己研究嘅。食起嚟確實畀豬肉漢堡patty好食得多,係有咬口得嚟又夠juicy,顛覆我對豬肉漢堡嘅印象。再夾埋芝士同埋唔同嘅醬汁,仲有鬆軟嘅漢堡非常飽足而且令人滿意,太好食了(好在佢肯分一半我食)至於

午餐仲有包埋餐湯同飲品,當日嘅餐湯係蕃茄濃湯

(好在佢肯分一半我食)

至於牛肉漢堡同樣出色(雖然比較下我更加鍾意呢個千層炸豬),食落都有滿滿嘅牛脂香,而且肉質都夠嫩同juicy,搭配煙韌QQ天使麵,相對無咁邪惡,佢嘅醬汁都幾開胃惹味,呢間餐廳食物份量都好多,食完充滿力量繼續返工。

女店員好有禮貌,服務同食物都令人滿意,會介紹更多同事嚟呀~