2024-11-08
有時行過中環,真係好難諗食咩🥴好似樣樣都順貴貴地,性價比唔太高咁。見而間餐廳最近做緊鰻魚節,所以就去咗試😋前菜:-涼拌萵筍絲🥒清脆爽口,讓食客係炎熱的日子裡感受到一絲清涼~不過如果調味重啲,我會更加鍾意-臘味雞卷🐔結合左傳統與創新,香氣四溢,雞肉嫩滑-家鄉土筍凍🍮入面原來係蟲黎🪱擺落口嘅時候覺得有啲奇怪😂不過食食吓口感幾滑嫩,十分解膩,同我一樣鍾意試新奇嘅嘢可以試吓!-冰梅小番茄🍅超級極力推介⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️清新可口,小番茄既酸甜搭配冰梅的鹹香,完全啱啱好!又唔會太甜!番茄好鮮嫩,十分開胃🤤真心未試過冰梅小蕃茄係清甜到咁!嚟到主角出場~-鐵板焗鰻魚🐟 喺鐵板上焗至金黃,搭配香濃的醬汁,外脆內嫩,味道層次豐富!唔太鍾意食骨嘅我,都覺得依個鰻魚好好食,而且好大份!-廈門沙茶麵🍜濃郁的沙茶醬香氣撲鼻,麵條滑順,而且都幾多配料,海鮮都幾新鮮-沙茶牛腩煲🐮牛腩燉得軟嫩入味,沙茶醬嘅濃郁使整道菜更加豐富最後用湯嚟做結尾-姬松茸竹笙排骨湯🥣好多時出邊飲湯好明顯飲得出佢哋係加咗水!但係依個係真材實料,而且有好多湯渣!竹笙都好好食~
前菜:
-臘味雞卷🐔結合左傳統與創新,香氣四溢,雞肉嫩滑
-冰梅小番茄🍅超級極力推介⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
嚟到主角出場~