2019-04-28
聽左呢間野都好一段時間, 始終未有機會試下. 今日決定試下呢間野首先講上去8點到上去, 由於晚飯時間, 留下好多人等緊搭LIFT. 等左好幾部LIFT都未到, 有D唔耐煩, 決定行上去. 橫掂都係2/F.身水身汗行到上到去入面都幾IMPRESSIVE. 因而有個漁缸. 可能冇乜人留意呢樣野, 但係對一間樓面唔夠1000呎既 地方黎講, 呢個係一個投資黎. 聽我阿爸講做呢D 海鮮缸好唔容易, D水又要靚, 又要泵水, 又要有漁皇打理(係呀, 叫漁皇 lol). 果然用鮮字黎取勝, 未食既時候我都EXPECT到佢D 海鮮會幾OK. 店內有好多港產片海報, 淨係呢樣都值得要支持下一上菜飲左佢個花膠湯先, 出色. 好怕D 湯得個好鹹字. 呢個湯飲到鮮味, 感覺都幾真材實料. 幾開胃.. 飲左2/3碗, 搞到之後唔係食得太多食左幾樣覺得幾好, 第一樣係象拔蚌, 新鮮, 顏色帶光潭, 刀功唔錯, 每一塊都幾平均. 有生食有熟食 之後有食蝦, 海蝦黎. 咬落去幾爽口, 都幾多肉. 最後講個牛丸, 好似比較少人講呢個牛丸, 講真呢個幾驚喜. 平時好食既牛丸, 你會形容佢係爽身, 一係好似基哥咁講"香
首先講上去
之後有食蝦, 海蝦黎. 咬落去幾爽口, 都幾多肉.
最後講個牛丸, 好似比較少人講呢個牛丸, 講真呢個幾驚喜. 平時好食既牛丸, 你會形容佢係爽身, 一係好似基哥咁講"香甜又多汁, 正所謂舉頭望明月...., ... 好詩好詩" 不過佢呢個係芝心, 芝士煙UN得黎略帶鹹香,牛丸本身既爽口都大對比, 我唔敢話呢個配搭100% match, 但係的確幾特別. 可以翻啅!