2019-08-03 250 瀏覽
第一次到新金源茶餐廳吃午飯,每次一到午飯時間經過門口都好想入去試下,但最後都行返去平時食開的飯堂,前幾天終於勇敢地嘗試,入到店內感覺光線不夠充足, 我覺得這一點是茶餐廳的大忌,光線不夠充足會畀人感覺不太衛生。 食物方面點了一個午餐~ 叉燒煎蛋飯$51和皇牌茶餐$36( 轉油雞髀加$4),另外跟餐點了一杯凍咖啡$2和啡走。叉燒煎蛋飯~ 叉燒偏瘦,成碟飯主要是甜豉油將整個味道帶起, 煎蛋品質正常,賣相比較差。皇牌茶餐~ 熱狗加雞髀, 配菜有沙律, 熱狗味道普通,腸仔有煎過的, 油雞髀非常硬, 應該烹調時間過長。凍咖啡和啡走~ 反而飲品的味道幾好, 咖啡味香濃。返工時間食開幾間餐廳味道都可以,今次轉下試這間, 暫時都比較喜歡平時食開的, 有機會再來這裏試下其他。

凍咖啡和啡走~ 反而飲品的味道幾好, 咖啡味香濃。

叉燒蛋飯

皇牌茶餐