2017-03-20 294 瀏覽
今次係食得最多野既~經過上次食得太飽之後, 今次依然係食得太飽黃咖哩軟殼蟹~平時食慣肉蟹, 成日整到成手係, 終於有個方法又有蟹食又唔駛成日洗手, 重點係個黃咖哩真係好味道~醉貓肉碎濕炒河~上次驚太辣無人陪我食, 今次終於試到喇~佢加左酒既, 聽老闆講泰國廚好鍾意飲住酒黎煮, 之後隨手又加D酒落去炒, 呢個炒河夠鑊氣之餘仲真係有D啤酒味架~串燒唔記得影相, 因為0係記得影相之前已經食得一乾二淨喇, 佢地既燒烤三個字, 快靚正, 平時去泰國鋪食串燒試過食哂主菜都未燒到, 呢間真係快手, 同埋係好香好惹味, 燒魷魚一樣咁出色, 所以未齊人之前大家真係可以叫個串燒拼盤飲住啤酒食住先, 一定唔會失望~坐得唔算好舒服, 不過成班FD食野都OK既, 伙記個個都NICE, 有興趣問老闆D野食點黎佢都會好細心話你知, 因為真係有D沙律唔係度度有, 不過注意, 真係幾辣, 無錯, 沙律都係相當辣~

2017-03-19
  • 黃咖哩軟殼蟹