2014-07-24 2903 瀏覽
大口仔進駐The One商場,几個大細路約埋去影相,順便帶朋友去重慶大厦嘆個正宗咖哩餐!自從上次去過C座3樓既新德里餐廳食過咖喱後,一直好想再翻叮,今次機會來了 !靚女朋友一早幫手訂定枱, 我地7個人先至唔使等就有張長枱座位坐咋!來呢度梗係唔少得order我地至愛既咖喱同薄餅 喇, 再加d新囗味既小食及人氣餸菜...合共點左7枝汽水,7個餸加三款薄餅,仲要encore多兩個薄餅先夠喉,但唔知點解我地點極都點唔中上年食既薄餅囉 ,質感鬆鬆抛抛,又香又軟薄,點咖喱醬汁而食,真係好食到無朋友㗎 !“星"哥侍應生先送來一客免費小食薄餅,鹹辣中夾雜左香料味, 口感似超薄既薯片,但質感又比薯片厚, 食完要狂飲凍野先解喝!等等等……等左几耐下,終於有野食上桌……1. 咖喱魚 : 咖喱醬汁夠幼滑,香辣中帶有椰奶味,啖啖滑溜魚肉,yummy yummy!2.莎拉燴雞 : 雞肉嫩滑,咖喱醬汁夠辣,比起咖喱魚,就略遜一籌!3.鐵板烤雞 : 熱辣辣,件雞塊烤得好似bbq雞既味道,唔錯!4.鑊仔雞 : 唯一一個識講廣東話既侍應生~靚仔"阿星",極力推介之菜式,話咩勁辣又好食!大家食後互望得啖笑:
!
!

1. 咖喱魚
2.莎拉燴雞
: 雞肉嫩滑,咖喱醬汁夠辣,比起咖喱魚,就略遜一籌!
3.鐵板烤雞
: 熱辣辣,件雞塊烤得好似bbq雞既味道,唔錯!
4.鑊仔雞
: 唯一一個識講廣東話既侍應生~靚仔"阿星",極力推介之菜式,話咩勁辣又好食!大家食後互望得啖笑: 好辣咩?! 不過雞肉嫩滑, 都好味嘅!
係米發覺味味餸都係雞呢?無法子喇,有朋友唔食牛肉羊肉,呢度又無豬肉叫,米搞到變左全雞宴
囉!

5.菠菜芝士
: 几特別下既菜式,菠菜搞成茸,配上一件件芝士,出奇地几清新,辣辣地又唔膩囗,正啊!
6.薯仔沙律
: 同我地普遍食既沙律好唔同,可能加左香料又有些少辣,所以感覺怪怪地,但都算唔差!
7.洋葱圈
: 夠脆,洋葱甜甜地,似煮熟左先炸,感覺無甘熱氣! 囗味既野好個人化,有朋友就覺得麻麻地,我就几buy嘞!
8.烤薄餅
: 雖然我地無記性,叫唔返之前既薄餅,但今次點既呢几款, 都唔差,只是比較厚身d!芝士烤餅,d芝士仲可以拉出絲
㗎!
蒜蓉烤餅,好香蒜蓉味!
呢兩款一定必食!

新德里烤餅無特色,比較一般d。
唔講唔知,呢度有專人攝影侍應生幫手影合照,仲話唔靚影到靚,真係唔該哂“阿星"哥了...
2014-07-19
  • 咖喱魚