泰斗已經係第二次回訪的泰國菜,平日晚都滿座,餐廳充滿泰式風情,有室內又有室外位置,天氣無咁熱坐出面都幾chill。食物質素唔錯,大大碟岩晒幾個朋友聚會。叫左小食拼盤,都炸得好香口同埋熱辣辣。食泰國菜都唔少得叫返個咖喱,揀左要海鮮,一定要記得要叫埋薄餅,因為點咖喱真係好好食,海鮮又豐富,有青口、魷魚、蝦等等。主食要左冬陰功海鮮炒飯,一食就覺得自己飲緊冬陰功湯,唔係好食得辣,都可以揀小辣,好惹味!最後都加左個芒果糯米飯,芒果好甜,糯米飯好黏身有咬口。飲品推介芒果沙冰,係好creamy既沙冰,唔會太甜,好大杯要share飲。White temple係泰斗的Signature Cocktail,有一粒熊仔冰都幾得意,食物份量都比較大,三個人都食到好飽😂🔸小食拼盤(細)🔸泰式燒豬頸肉🔸咖哩海鮮 加配烤薄餅🔸招牌冬蔭功海鮮炒飯🔸芒果糯米飯🔸芒果沙冰🔸White Temple
食物質素唔錯,大大碟岩晒幾個朋友聚會。

叫左小食拼盤,都炸得好香口同埋熱辣辣。

🔸小食拼盤(細)
🔸泰式燒豬頸肉
🔸咖哩海鮮 加配烤薄餅