2024-12-01
走過十萬八千里找到你今日要介紹喺旺角好浪漫好多花花嘅餐廳叫「走過十萬八千里找到你」,呢間餐廳喺旺角彌敦道575號Ladder Dundas 10樓,一出升降機通道比較窄,記得搭最左邊嘅升降機,最左邊嘅升降機係最容易入到餐廳入面,呢間餐廳天花勁多乾花,好似一片花海咁,我已經第二次回訪呢一間餐廳食野!1.和風醬燒牛肉扁意粉$158+熱Latte咖啡$48(9/10)呢碟和風醬燒牛肉扁意粉個牛肉都有大約6片,不過牛肉有少少韌,扁意粉都幾掛汁,味道啱啱好,唔會好咸!仲可以加$55就有餐包、餐湯同$60以下飲品,餐包係好脆嘅蒜蓉包,餐湯係甘筍湯,甘筍湯唔夠濃稠,有少少稀,甘筍味唔算濃,飲品就揀咗熱Latte咖啡,咖啡味香濃,飲落好滑溜,一杯好好飲嘅Latte咖啡!2.日式原條鰻魚意大利飯$178+熱蜂蜜柚子茶$38(9.5/10)呢碟原條鰻魚意大利飯個鰻魚好大條,鰻魚肉質都幾厚,意大利飯每一粒米都煮到熟哂,米都係選用優質米,仲有其他配料有櫻花蝦、木魚絲同紫菜碎等,好香好好味!仲可以加$55就有餐包、餐湯同$60以下飲品,餐包係好脆嘅蒜蓉包,餐湯係甘筍湯,甘筍湯唔夠濃稠,有少少稀,甘筍味唔算濃,飲
仲可以加$55就有餐包、餐湯同$60以下飲品,餐包係好脆嘅蒜蓉包,餐湯係甘筍湯,甘筍湯唔夠濃稠,有少少稀,甘筍味唔算濃,飲品就揀咗熱蜂蜜柚子茶,天氣凍凍地飲熱蜂蜜柚子茶份外溫暖!
2人總共價錢$585,其他有加一服務費!
個人口味總評分:9.25/10
@somedayoronedaycafe
地址:旺角彌敦道575號Ladder Dundas 10樓
Please follow me🙆♂️ @wheelchaireatinhongkong
如果鍾意我嘅分享,麻煩請follow我,仲有記得Like同Share!🙏🏻🙇🏻♂️
#走過十萬八千里找到你 #西餐廳 #cafe #旺角好去處 #旺角 #旺角美食 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong