2K
2007-09-23 16 瀏覽
一行9 人揀呢度食中秋飯, 原因係佢個12 位$1333 (Mon-Thu) / $1666 (Fri-Sun) 全包套餐價錢吸引, 泊車又唔駛錢2 hours.0野食水準整體一般, 不過無期望就無失望啦:- 乳豬: 皮夠脆, 整體勁油, 又勁多肥膏.- "富貴配霸王": 菜名令人汗顏, 其實只係蛋白蟹肉西蘭花... 味道夠清淡, 都ok, 不過個"欠" 汁真係太杰了.- 蠔油冬菇菜膽螺片: 一般, 水準同好多地方差不多.- 芒果帶子卷: 搵笨的, 除0左手指甲咁細0既芒果, 雜菜同麵粉之外, 無其他餡. 好在炸得夠脆夠熱辣, 又唔係咁油.- 翅湯: 一般, 套餐咁0既價錢, 都預0左無乜翅. 不過不得不提侍應"畢" 0野d 手勢有幾"專業", 佢隻手肘係hai 度其中一碗d 湯的, 嚇死人.- XO 醬炒蝦: 翠玉瓜好爽脆, 不過唔多夠甜; 蝦夠新鮮, 好爽, 唔錯; XO 醬就唔夠辣(我已經唔食得辣了, 可想而知個醬有幾唔辣!), 又唔惹味.- 蒸老虎斑: 賣相幾靚, 好新鮮咁款... 食落肉質幾滑, 不過勁多魚鱗去唔清, 食到火都0黎埋; 而且唔係好熟喎, 近骨位置有血水"標

0野食水準整體一般, 不過無期望就無失望啦:
- 乳豬: 皮夠脆, 整體勁油, 又勁多肥膏.
- 蠔油冬菇菜膽螺片: 一般, 水準同好多地方差不多.
- 蒸老虎斑: 賣相幾靚, 好新鮮咁款... 食落肉質幾滑, 不過勁多魚鱗去唔清, 食到火都0黎埋; 而且唔係好熟喎, 近骨位置有血水"標" 出來0既.\
- 風沙吊燒雞(見圖): 侍應話"因為係即燒", 所以耐d, 不過全世界都等了一個鐘/超過一個鐘! 搞到我0地無端端要俾一個鐘(total 泊了多過2 hours) 泊車錢-_-" 不過算啦. 好在呢個雞幾好食, 皮脆肉嫩, 加埋d 蒜粒好惹味, 只係油0左d.
- 荷葉飯: d 飯好香好好食, 不過d 餸 (e.g. 豬肉粒) 唔得.
- 蓮蓉餡壽包: 個包幾軟熟! (無食d 蓮蓉餡, 唔講咁多)

環境迫夾, d 侍應/阿姐行來行去成日撞到坐aisle 0既我-_-" Service 好唔專業, 除0左上述的手肘翅湯之外, 上菜都好唔專業... 一張大圓檯, 上菜竟然放晒0係轉盤0既正中間, 叫人點夾0野!!?!?!? -__-!!! 而且成日唔識自動幫你加熱水沖茶... 唉.

不過算啦, $115 一個頭, 仲要求d 乜!?