2009-11-21
為了慶祝我同妹妹的舊曆生日, 大家人就去了試新野眼見內裡坐的人不多, 但奈何6點半去到, 都要等上5分鐘才有人帶位,3個人, 都可以坐卡位, 勝在地方不太狹窄, 桌面可放多一點食物一心想河鮮會有很多海產, 怎知沒有蝦和蟹...失望之極...只好叫了一只當造的大閘蟹頂一頂蟹癮(但又係失望而回, 不夠熱, 不夠鮮)再叫了以下幾樣送:大良炒鮮奶--夠熱, 但上面放了一些臘肉, 好像怪怪的... 菠蘿生炒骨--連著半個菠蘿上桌, 賣相很好,但內裡的料很少熱滾羊腩煲--不羶, 但有少少似牛腩般難咬, 而且皮較多, 但勝有爐送上, 不會等到凍, 內有馬蹄, 枝竹, 冬菇, 再送上生菜, 自己加入去加熱食芥蘭炒豬頸肉--很香,但又係好少, 鍋大送少...味道不差, 但就是油了一點!等埋單又係等上十分鐘, 眼見隔離桌送了西瓜, 但我地就沒有, 為什麼不公平呢?整張單算我400蚊, 雖然免了小食, 但人頭計都要130元, 有點不值, 一次就夠了!
再叫了以下幾樣送:
菠蘿生炒骨--連著半個菠蘿上桌, 賣相很好,但內裡的料很少