2014-12-26 1770 瀏覽
12月holiday mood, 心情放鬆總想對自己好點,食頓豐富點的set lunch 連加一都要近二百, 是中上價位了,包了湯品,有磨菇湯广味道清淡,把白磨菇打碎,再混入切片的磨菇。 但湯上麵包粒唔脆兼唔失色。而麵包籃中的提子麵包倒是不錯,在星加坡有近20間bakery 的cedele,麵包及蛋糕出品還是有信心保證。main course 叫份parma ham 包, 比的parma ham 有好多片, 味鹹甘, 簡單夾上蔬菜就是一份輕食的午餐,而包有彈性,口感綿綿。set lunch 仲包了coffee,不過追再3次都無人理我,到我午餐時間都完埋單再追先上比我, 我由第一次追杯coffee 到出現臺上,足足等了25分鐘呀, 攪到要1分鐘灌入肚飲得得半杯,無時間enjoy.所以coffee都來不及拍照了。食返simple life 算,價錢平1/3,選擇較多。呢間野其實都幾貴架,下次再來會試佢架蛋糕,始終set lunch 唔係太值呢個價
set lunch 連加一都要近二百, 是中上價位了,