2019-07-06
從未遇過一間餐廳咁有問題!!!本來見食評好多人話好,就同朋友滿心歡喜去試,一坐低就急不及order兩份扒餐,個長髮女侍應仲好認真咁覆單。然後,等咗20分鐘,我忍唔住問可以先上餐湯嗎,四眼女侍應話唔得,所有餐都要full set 上。好,我等。又過10分鐘(2:30),我哋真係等到飢寒交迫,求佢先上餐飲。過10分鐘(2:40),終於上飲品。再過10分鐘,真係忍冇可忍,再問到底幾時有野食,我趕住3:30 去interview 。然後佢哋終於有人去check 單,但check 完的結果係:咦,你哋有叫野食咩?我哋張單只有兩杯飲!有冇搞錯!!我哋等咗足足一個鐘,居然換黎一句“你冇order 過野食” 冇病吧?!!理論咗一輪後,四眼侍應堅持我哋就算宜家走,都要俾埋果兩杯我哋只飲過一啖的飲品錢。話唔係佢幫我哋落單,我哋又冇提過我哋落過單 講到好似我哋無理取鬧咁。但明明我催佢上飲品時已經話我落咗兩個set,可以先上飲品嗎?佢果刻唔係應該要即時幫我哋check單跟進嘅咩?但佢只係再問我哋飲咩,然後隔10幾分鐘先上飲品。我哋真係嬲到成肚🔥,本身預留充足時間去附近interview ,宜家都就快遲到啦!!
我哋真係嬲到成肚🔥,本身預留充足時間去附近interview ,宜家都就快遲到啦!!由滿心歡喜想係面試前食餐好,結果乜都食唔到,但就一肚火!!
我努力平心靜氣叫佢叫番落單果位過黎。又過幾分鐘,長髮女侍應終於出現,但佢都完全冇回應過佢點解會冇落單,只係話不如重新落order,玩咩!!!等咗足足一個鐘,仲要我再等!!佢話一係下次黎俾discount 我哋!!傻的嗎?仲黎?根本唔係錢嘅問題,而係佢浪費咗個一個鐘,俾咗個超級唔愉快的“等”餐經驗 點賠呀!
老實講,間餐廳唔多客,有四五個侍應咁多都可以出現冇落單嘅情況,真係接受唔到囉!!!!
我哋永遠都唔會再去呢間餐廳!!!
奉勸各位如果有勇氣去試嘅呢間餐廳嘅朋友,最好係落單時錄埋音,費事好似我哋咁被漏單之餘,仲要俾人話我哋唔提佢我哋有落過單,好似我哋好鍾意為難佢咁。落漏單嘅人又會死都唔承認自己落漏單,想求其打發你走。
呢啲“等”到一肚火嘅經驗,真係永世難忘!!