2024-12-22 365 瀏覽
食物整體都唔錯,特別鍾意麻辣香炸鳳尾魚,鍾意食魚乾小食嘅人應該都會鍾意。食落好似薯片咁脆,但一啲都唔油膩 。入口仲甜甜地,after taste慢慢滲出淡淡嘅辣味,食落有層次,做開胃小菜一流!蔥油白切雞係用香港走地雞做嘅,肉質好滑 。比超級多蔥包圍,但同時唔會比蔥搶晒啲味,食落係會有淡淡酒香,送飯超正。鍾意食肥豬肉嘅一定要試外婆紅燒肉,肉同埋肥膏嘅比例啱啱好,好啱送飯 。伴菜嘅墨魚幾有咬口,要記得食埋 。棗泥拉糕係全人手做嘅,真係食得出係用紅棗泥整出嚟,面頭有薄薄一層椰汁,整體感覺好夾,而且唔太甜,啱晒飯後做甜品。飲品方面,叫咗兩杯嘢飲,分別係滋潤養生茶,同埋扭擰妹頭 。前者係seasonal,今季材料有蘋果龍眼杞子等等,夠晒清甜同埋滋潤 。扭擰梅頭用左雜莓、柑桔等水果味道酸酸甜甜,清爽開胃,仲加咗爆珠,好有口感加分位:餐廳環境舒適企理,店員服務態度好好,見到我件白色外套掛咗喺凳背,主動幫我套上凳套,以免整污糟件衫,非常貼心。