2018-12-22 116 瀏覽
今晚同屋企人做節,近近地屋企附近食就算,樓下有一間之前睇雜誌介紹過嘅火鍋餐館,見佢個燒雞好似幾吸引所以預早book定,其實佢有套餐我覺得都好抵食,下次去試吓先,價錢合理而且我見隔離枱食緊份量都好多火鍋配料都好多選擇價錢都OK 菜膽杏汁豬肺湯好香好甜落足料,豬肺都洗到好乾淨沒有異味,細細個見阿媽洗豬肺嘅功夫真係好煩複,所以唔係咁多餐廳會有做我哋一叫咗個鹹菜豬肚魚窩,店員教我地慢慢開始食,豬肚跟住再食條魚,最尾就係飲湯,咁樣能夠將佢哋嘅精華都比個湯吸收晒 魚夠新鮮而且豬肚都好爽口呢個就係雜誌介紹的當紅脆皮炸子雞,雞皮炸到脆卜卜,雞肉都冇因為咁而好乾身 怪唔得要預訂金銀蒜鮮蝦石鍋飯都出名嘅招牌菜,一黎到已經感受到個熱力,未上枱已經聞到嗰個香味將成個飯撈勻,跟住慢慢將底部嘅飯焦翻上面,飯焦脆加埋香蒜撈勻真係好好食,我一個人食咗兩碗飯蝦都係新鮮一食就知,總括來計呢餐飯係合理嘅價錢,下次我會嚟試吓佢個火鍋套餐
火鍋配料都好多選擇價錢都OK
魚夠新鮮而且豬肚都好爽口