2021-05-12 48 瀏覽
去旺角朗豪坊睇戲前係佢旁邊棟大廈食個飯先,我地去到4/F哩間餐廳,原本以為係食台灣食物,上到去睇到餐牌先知好似又唔係,但趕住睇戲就入左去,叫左兩個飯加兩杯飲品餐廳佈置柔和舒服, 周圍掛滿閃爍的燈飾,旁邊仲有些飾物可以比你隨意拎黎影相打卡,我地坐左係最後面既位置先發現前方有個透明大玻璃窗,剛巧有對情侶坐低左,係後面望落似幅畫,打卡一流雜果沙冰:因為用矮身杯裝住又紅紅地,黎到感覺有點似溶岩般慢慢地溶化桃莓梳打:藍莓同青檸味比較飲得出先黎牛丼配糖心蛋飯,滿滿的牛肉、洋蔥片蓋過飯面配埋隻糖心蛋,感覺太大碗自己應該食唔哂,便分左些給朋友享用朋友叫既黃金咸蛋醬脆脆豬排配飯都到,個醬似芒果色的鮮黃,豬排餐廳巳預先幫你切成細塊兼係無骨,食落酥脆啖啖肉,點埋咸蛋醬食幾新穎特別食完嗱嗱聲落返樓下睇戲

桃莓梳打:藍莓同青檸味比較飲得出

食完嗱嗱聲落返樓下睇戲