餐廳: 譚仔三哥米線 (形點 II)
資訊:

2019-04-07 92 瀏覽
終於在元朗開了譚仔三哥喇,一直都堅持只食譚仔三哥,味道真有點不一樣啊。昨日同朋友結伴,終於可以放低仔仔,享用午餐。其實一直不明白為何蕃茄湯底需要下午三時後才能點的,昨日中午12時到達,元朗店不需等位直接可入座,當然還是要搭枱吧,點了麻辣湯底配上10小辣,一般都會走芽菜,走韭菜,而女生還可以點小米喇(既可環保唔浪費,亦可減一蚊) 上枱後發現腩肉脂肪含量較多,但薄片還可以接受,肉醬一直分碗上,係我最欣賞既地方。但10小辣味道真的很清淡,最後係自己再添味道呢。另外,不能不叫的小食,當然土匪避雞翼,味道讓人回味,上枱即時食了1隻,所以拍照只有2隻,唔知點解唔雙數要單數上碟呢簡單一餐亦很滿足

昨日同朋友結伴,終於可以放低仔仔,享用午餐。

簡單一餐亦很滿足
2019-04-06