2023-08-25 127 瀏覽
今日Lunch time又嚟到『Pause it』,之前食過,覺得唔錯,近近地就Encore一下。佢樓底高,空間闊落,環境簡約,又坐得舒服,真係啱哂同朋友短聚,享受時光。。我哋點咗杯凍伯爵茶朱古力,嚟到個樣好吸引,伯爵茶同朱古力味偏淡,奶味太重,亦都好甜。食物就點了牛油果莎莎醬炸薯條,即炸薯條幾香幾脆,份量夠多,唔會好油,上面嘅醬料都好多,旁邊啲薯條都可以沾埋啲醬食,平和咗熱氣嘅感覺。😍鹹蛋黃單骨雞翼,配上少少沙律菜,賣相好吸引,食落炸粉唔會太厚,濃郁嘅鹹香,香香脆脆,又juicy非常滋味。😋食完呢兩樣都已經飽了,但我地都點咗主食虎蝦青醬螺絲粉。送上嚟嘅時候,同我想像嘅差距好遠,餐牌寫明係虎蝦,點解送到嚟係變咗3隻普通大少少嘅蝦,雖然蝦都好彈牙,就係有啲失望,味道都幾好,螺絲粉沾滿青醬,食落清新,加上薄薄芝士片,突出了口味。其實呢啲文青打卡café,食物價錢唔算太貴,份量都ok,都經常會坐滿人,係炮台山呢啲比較偏嘅地方,咁啱路過係可以去試下。
伯爵茶朱古力
牛油果莎莎醬炸薯條