2021-05-13 26 瀏覽
自從冇係香車街住後都少左行荃灣廣場果邊,唔講唔知原來果頭附近有間 Bench Cafe , 已經開業大約半年, 幾文青 feel , 早幾日終於約好友一齊嘆下。呢到外型格局以木板為主題同佢地的名字一樣, 食物都係輕食為主。我同好友叫左以下幾樣食物:⚛ 拿坡里辣肉腸意粉 ~ 厚切的拿坡里辣肉腸入口香辣惹味,意粉用番茄醬去炒配上咁多片的辣肉腸食到我舐舐脷。⚛ 黑松露牛肝菌燴飯 ~ 黑松露味道很獨特,簡單講係蘑菇和大蒜融合的特有濃郁香氣,加上牛肝菌成個燴飯芳香撲鼻,食了幾口已經齒頰留香。🍹 Chocolate ~ 絕對唔係淡而無味,而係超濃郁面層仲有好多朱古力粉,入口幾creamy。🥤 Darjeeling Earl Grey ~ 簡單的茶香,朋友好滿意。🍰 法式檸檬批 ~ 填相幾好,入口令人醒神的檸檬批,因為酸酸的口味令人醒胃呢!批底係我喜歡的牛油皮。

我同好友叫左以下幾樣食物: