2023-02-15
😍今次介紹嘅係米芝蓮一星嘅新加坡fine dining ~ 首先就係預約,佢地有online website比你去揀time slot, 仲十分仔細問有冇任何food restrictions, 細心得黎都好方便。服務方面都非常唔錯,每一道菜都好仔細同你解釋。食物方面真係好特別,每一道菜都有驚喜!🥰首先係佢個雞肝,好幼滑,個撻皮好脆,再加上少少細粒嘅魷魚,形成一個好得意嘅配搭。Hamachi都好出色!唔單止賣相好靚好鮮豔,味道酸酸地再加埋caviar,都幾開胃。其次係肉骨茶pork ribs真係好入味,好重嘅肉骨茶香~再黎係個乾撈laksa手工麵,味道好香,個麵好彈口,仲係home made架!至於佢個Brioche, 外脆內軟,再加埋少少甜甜地又有少少nuts嘅味,我自己真係好中意食~值得一提嘅係個red velvet cake, 係流心蛋糕黎嘅(食個陣要小心熱),個cream超香,而且仲唔會太甜!如果唔係怕肥其實有少少想encore個蛋糕🤤 總括黎講都係十分唔錯嘅tasting experience, 對於本身細食嘅黎講我係岩岩好!🫠價錢方面,我就覺得有少少貴,海膽同個肉骨茶都要額
🫠價錢方面,我就覺得有少少貴,海膽同個肉骨茶都要額外價錢,所以計埋加一最後兩位$5000幾。
Tasting Menu 🌟3.5/5 💰1888pp
Sotong, Oysters, Chicken
Hamachi Galangal, Finger Lime
Abalone, Petai Bean Miso, Leeks
Whey’s Brioche, Buah Keluak Emulsion
Sea Bream, Pearl Onions, Winter Black Truffles
Aged Quail, Chervil Root, Peanuts
NT Pork Bak Kut The 2.0, White Pepper, Black Garlic +💰258
Dry Curry Laksa Mee, Lobster, Sambal
Marigold Cream, Pickled Strawberries
Red Velvet Cake, Ganache, Gingerflower
食物:7/10
環境:8/10