2024-08-23
得知越南的錦麗獲得23,24年米芝蓮必比登推介,所以就同朋友來食。用餐的環境好舒服,D位都好大,裝修好越南feel,冷氣好足。我地點左個牛油果米紙卷同特色小食拼盤,我見好多人都推介,就一於試下先。個米紙好薄,食落好煙嗯,加埋d蔬菜同牛油果,又健康又好食,五星推介。至於個拼盤就有齊曬d小食,雞亦,豬扒都好脆,味道唔錯。最令我印象深刻的係個蔗蝦,d蝦肉好彈牙,食到尾個蔗仲可以咬,好甜好多汁。之後主菜方面就點左胡志明綜合粉,距仲可以加8蚊換購即刻炸的油炸鬼。個油炸鬼真係即炸,好脆好熱,真係毫不誇張講句,成世人食過最好食。將距擺入湯又係另外一個層次。正!至於個綜合粉有好多牛腩,肥牛,兩粒牛丸,全部都好有牛味,個湯又好香濃,真係好美味!D牛丸仲要勁多肉汁,咬落去又好似品乒乓波甘彈。真係好唔錯!之後再點多杯椰子沙冰降下暑,入面有d椰子肉,幾有咬口,而且吾會好甜,又好香口。唔錯唔錯Overall黎講味道確實係一流,而且價錢唔會好貴,性價比好高,下次會再黎!
之後再點多杯椰子沙冰降下暑,入面有d椰子肉,幾有咬口,而且吾會好甜,又好香口。唔錯唔錯 Overall黎講味道確實係一流,而且價錢唔會好貴,性價比好高,下次會再黎!