2024-10-10 433 瀏覽
好耐冇食泰國菜🇹🇭,之前試過Foodhall by Moon Thai 都幾好。其前身Moon Thai 連續五年獲得《米芝蓮港澳版》,質素有保證,今次同家人去試下。餐廳用泰皇御廚👨‍🍳主理,有傳統及Fusion 創意料理,環境寬敞舒適。🍜牛肉冬蔭功金邊粉:金邊粉滑溜,加埋冬蔭功湯底,酸多過辣好啱我口味。不過牛肉一般,選和牛會好啲。🦀蟹肉炒飯:蟹肉鮮味,炒飯味道適中有飯香。🐷沙嗲羊肉/豬肉串燒:串燒香口,肉質軟腍適中,沙嗲醬調製得很惹味。🍕煎薄餅:外層香口,裡面軟腍,我用來點串燒沙嗲醬都很夾。🥭芒果糯米飯:食泰菜唔少得嘅甜品,糯米飯即製,食落香甜軟糯很好味,芒果清香感覺唔錯。☕️泰式髒髒奶茶:茶味很香,有淡淡香料味,質感順滑。🥥椰子水:清淡微甜椰子水,感覺清新。

🦀蟹肉炒飯:蟹肉鮮味,炒飯味道適中有飯香。

🍕煎薄餅:外層香口,裡面軟腍,我用來點串燒沙嗲醬都很夾。

☕️泰式髒髒奶茶:茶味很香,有淡淡香料味,質感順滑。

🥥椰子水:清淡微甜椰子水,感覺清新。

• 泰式髒髒奶茶
  • 芒果糯米飯