2023-03-15
嗰日去開粉嶺嗰頭買泰國野外賣🥡翻屋企😽,就順便買埋外賣返屋企食啦😋一次過試多啲唔同國家嘅菜式嘛😼🧊晚市便當 $88好鍾意呢個便當🤣咩野食都有咁😽連壽司🍣都有兩款!便當裏面我最重要就係食個炸蝦🍤卷😙上面仲有啲樱花🌸蝦添!炸得香脆可口😋上面仲配埋啲特製醬汁👍🏻令啲卷物生色左唔小😼蟹柳🦀絲腐皮卷勁大件🤣要幾啖先食得哂!刺身都幾新鮮✨一啲都唔腥!😽呢個便當仲配埋碗細烏冬!🍜一定唔怕唔飽🧊蒲燒鰻魚定食 $108一打開個蓋,勁開心🥰超大條鰻魚!😻燒到好焦香✨唔會怕放左一段時間而會淋哂😼,而肉質又嫩滑喎😙上面仲鋪滿左好多蛋絲🍳又靚又好食喎!🤩🧊日本一口炸芝士 $32店員話炸芝士🧀賣哂🙊得翻兩粒,所以要換芝士🧀年糕俾我哋😚當下嘅我其實勁開心🤣因為我其實兩樣都想試,又鍾意食啲煙韌嘅嘢喎🥰結果兩樣都幾好食😍個人就鍾意食芝士🧀年糕多啲🤪都幾多芝士😋質地煙煙韌韌咁樣✨炸芝士仲要係流心🫶🏻🧊吉列廣島蠔 $38炸蠔🦪真係好每一粒都大大粒🤩炸到外脆內軟😻就算係炸物都一啲都唔油膩👍🏻蠔都唔會有腥味😽🧊牛油果沙冰 $21 (跟餐半價)呢個真係要強烈推薦!🥹又靚又好飲✨即叫即整,勁重牛油果味🤩真材實料!🫶🏻人均消費💵:
🧊晚市便當 $88
🧊蒲燒鰻魚定食 $108
🧊日本一口炸芝士 $32
🧊吉列廣島蠔 $38
🧊牛油果沙冰 $21 (跟餐半價)
人均消費💵: $80-$120
性格比: 8/10
好食程度😋:8.5/10
回頭指數💓:8/10
📍瀧 (粉嶺)
粉嶺聯和道3號地下
#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #Fodiehk #hongkongig #hkdaily #hkfoodies #hkig #852food #hkinstagram #香港 #香港美食 #吃貨日常#粉嶺#粉嶺好去處#粉嶺美食#粉嶺聯和墟#日本菜