2023-04-15
叫咗個外賣諗住拎返屋企食🥹 入到去店舖嘅環境非常舒適,燈光柔和,氣氛十分輕鬆。店員都非常貼心,服務態度極佳,令人十分舒適❤️ 而且店舖嘅嘢食味道亦非常不錯,每一道菜都經過精心調配😚#Daydayeat粉嶺 #粉嶺美食蒲燒鰻魚飯🍱美味指數:👅👅👅👅 (4/5)鰻魚蒲燒肉質唔錯,口感幾好。飯粒軟糯,配上蛋絲同鰻魚肉,一口一口咬落去,超正,而且個份量都比我想像中大,但係個價錢又唔貴,抵食🙆🏻♀️咖喱吉列豬扒蛋包飯🍛美味指數:👅👅👅👅 (4/5)味道真係出奇地好!咖喱味濃郁,而吉列豬扒煎得香脆,豬肉質嫩滑,非常好咬😋 蛋包飯配上咖喱汁同豬扒,味道更加豐富,一啖過咁樣食好正吉列廣島蠔🦪美味指數:👅👅👅👅 (5/5)蠔肉質鮮嫩,配上外層金黃酥脆嘅炸皮,味道更加豐富。每一口都能感受到蠔肉的鮮味和口感。蠔煮得剛剛好,不會太柴太生,而且炸得恰到好處,不會油膩,值得一試👍🏻芒果沙冰🥭美味指數:👅👅👅👅 (4/5)沙冰質地細滑,口感非常涼爽,令人感到十分舒服。芒果味唔會甜度好難入口 ,反而想不停咁樣飲‼️ 最貼心嘅係店員會怕沙冰好快溶化,所以特登最後先整,等我外賣返到屋企都唔會溶太多,非常貼心❤️❤️❤️青瀧特飲💚美
#Daydayeat粉嶺 #粉嶺美食
蒲燒鰻魚飯🍱
咖喱吉列豬扒蛋包飯🍛
吉列廣島蠔🦪
美味指數:👅👅👅👅 (5/5)
芒果沙冰🥭
青瀧特飲💚
美味指數:👅👅👅👅 (4/5)
呢間店自製嘅特飲有獨特的口味,甜中帶酸,清涼怡人,而且喝落去非常爽口🤩