2021-12-16 104 瀏覽
同朋友嚟咗粉嶺呢一間西餐廳食晚餐。餐廳裝修寬敞,大約6:30去到人流不算多,所以兩個人坐卡位非常舒服。💡不過餐廳嘅燈光較暗,加上裝修以黑色為主調,所以俾人一種唔太精神嘅感覺,不過都有一種放鬆嘅氣氛。同朋友每人叫咗一個晚餐,晚餐包括一個餐湯、餐包、主菜、飲品及雪糕,相當豐富。個人幾鍾意佢嘅黑糖麵包,送想來嘅時候暖粒粒,麵包不會太甜,口感亦非常軟熟!蒜片辣椒煙肉芫茜意粉($88)🌿第一次見到有餐廳用芫荽炒意粉,覺得非常新奇,作為芫荽控即刻就叫咗嚟試吓!芫荽意外同蒜片同埋辣椒嘅辣味非常夾,非常惹味。😋意粉份量非常多,同朋友分咗少少都食唔晒🤣 叫咗小辣,但仍然覺得比較辣,所以適合食得辣嘅朋友叫嚟食,唔食得辣嘅朋友亦都可以走辣。另外如果可以多少少煙肉同埋芫茜就更加出色喇!意式茄茸芝士焗雞扒意粉🐣🍅($78)意粉嘅份量亦都係好大,雞件亦不少,熱辣辣嘅芝士配上雞扒同蕃茄汁,邪惡得來好吸引!食落覺得雞扒口感不錯,如果可以有多啲蕃茄嘅口感就更加好喇!最後店員送上雪糕嘅時候非常驚喜,點餐嘅時候都唔知道餐入面會配埋雪糕!總括來講個人覺得餐廳嘅份量偏大,以呢個價錢來講有晒餐湯、飲品、甜品、主菜,算係非常親民。

黑糖麵包

蒜片辣椒煙肉芫茜意粉

蒜片辣椒煙肉芫茜意粉($88)🌿
意式茄茸芝士焗雞扒意粉

意式茄茸芝士焗雞扒意粉🐣🍅($78)
棉花糖朱古力

總括來講個人覺得餐廳嘅份量偏大,以呢個價錢來講有晒餐湯、飲品、甜品、主菜,算係非常親民。不過始終係街坊餐廳,食物賣相個人覺得可以接受但可更好。服務方面,店員亦都好親切。所以大家經過都可以試吓。
黑糖麵包
蒜片辣椒煙肉芫茜意粉