之前一直見好多人黎呢度打卡,今次終於book到佢地既Floral High Tea Set!去到發現原來真係幾乎每個角落都係打卡位📸連門口都有😆一大片花海既背景,打卡一流成間cafe周圍都影到相唔知點影先好睇?唔緊要!店員超有心機教埋你點影最靚,幫你就埋角度影靚相添!勁靚既雀籠💕佢地既tea set同平時啲出面果啲差唔多,一樣有3️⃣層架共有9款特色食物 (每款兩件),頂層由4️⃣款甜點組成:分別有兩款唔同口味既法國傳統馬卡龍 & 法國精美小甜點 (口味隨機)而第二層係鹹點,有芝士🧀菠菜酥、魚子醬龍蝦🦞沙律撻、彩虹🌈素菜米紙卷,米紙卷仲配埋越式甜酸汁,清新又開胃。第三層同樣係鹹點,有凱撒香草煙三文魚多士、人形同心形英式紅莓鬆餅,配上黑桑子草莓醬,如果有埋clotted cream更正😋我本身係比較中意食鹹點,所以第二層同第三層我都覺得好出色🤩另外唔少得叫埋超級 #instagrammable 既飲品打卡💞▪️粉紅心心櫻花白朱古力用心型既杯裝住已經加晒分💕成杯飲品都令人忍唔住少女心爆發。以為佢會好甜,出奇地有淡淡既櫻花味🌸,又幾好飲💓▪️小熊菠蘿荔枝奶昔賣相簡直係💯分,影完相熊仔都未溶😆 而且係唔會

一大片花海既背景,打卡一流

成間cafe周圍都影到相

勁靚既雀籠💕

英式花花下午茶三層架
共有9款特色食物 (每款兩件),頂層由4️⃣款甜點組成:

我本身係比較中意食鹹點,所以第二層同第三層我都覺得好出色🤩

▪️粉紅心心櫻花白朱古力
粉紅心心櫻花白朱古力

▪️小熊菠蘿荔枝奶昔
賣相簡直係💯分,影完相熊仔都未溶😆 而且係唔會太甜既奶昔
小熊菠蘿荔枝奶昔

▪️旺旺桃花玫瑰花🌹畫茶
連茶壺🫖同茶杯都係花花黎架🌷唔好睇佢咁細壺,其實好襟飲,加左幾次水都仲有味
旺旺桃花玫瑰花🌹畫茶

另外仲叫左個lunch set🍴
▪️慢煮豬肋骨
比起平時食既大份好多!而且慢煮出黎既肉質都幾嫩,味道一流😋
慢煮豬肋骨

記住呢個英式花花下午茶三層架係必須要預訂架‼️因為有幾款食物都要預早準備,即場walk in係食唔到呢個靚靚tea set架🥹
2022-07-17
下午茶