2024-06-20
首先要介紹嘅係大赤蝦炸芝士牛肉卷,飯卷入面包住入面豐富嘅芝士同牛肉,牛肉嫩滑,芝士濃郁,而上面嘅大赤蝦鮮甜,食落去每一口都係層次分明,唔會覺得太膩,絕對值得一試。🦐接住落嚟係真鯛薄切刺身,魚肉透徹晶瑩,魚肉鮮甜,配埋少少芥末同豉油,更加突顯出魚嘅鮮味同質感。🍣跟住介紹嘅係塩燒白鱔串燒。白鱔肉質細嫩,脂肪分佈均勻,經過簡單嘅塩燒處理後,燒得外脆內嫩,每一啖都充滿咸香。🔥再嚟係粟米天婦羅。呢道菜色澤金黃,粟米粒炸到外脆內嫩,每一粒都帶有自然嘅甜味,唔會太油膩,反而帶有一種清新嘅感覺,食多幾件都唔會覺得滯。🌽仲有究極丼,呢碗丼飯係海鮮嘅極致享受,入面有三文魚籽、油甘魚、牡丹蝦、海膽、特製右口魚邊、拖羅蓉同帆立貝,每一樣都係超新鮮,充滿驚喜,呢碗究極丼係海鮮愛好者嘅夢幻之選。🍚另外,海苔墨魚他他炸串都係必試嘅,外層炸得酥脆,內層墨魚滑嫩彈牙,再加上海苔嘅香氣,口感豐富。🦑最後要介紹嘅係西京豚肉韮菜炸串。豚肉用西京味噌醃製,味道入晒味,炸至金黃色嘅外皮,內裏嘅豚肉鮮嫩多汁,加上韮菜嘅香氣。🐷