2019-05-26
又入逸東附近開工,d茶餐廳茶樓食到厭,竟然新開一間大嘢,拿拿林排隊試新嘢。下午茶時段依然超多人排,無計,新嘢人人都想試,等多陣都唔想食果幾間。我和同事各點了一份粟米班腩飯和星州炒米。星洲炒米:普通、正常囉。還掂都係新開,可以特別d,例如再香口濃味d,改下d陪料等。粟米斑腩飯:個汁OK,個魚,OMG,粉漿厚都算(其實好out,而家多數薄粉漿),最慘係硬!硬到咬唔到落去,Lur都Lur唔切。我唔會咁快判呢間嘢死刑,因為佢地服務好好,裝修都落足心機(雖然有d娘),但我無故意劣評,個斑腩真係好難食。見到格黎食炸雞肶餐個樣唔錯,俾多次機會你,下次食。俾d免費意見你地,還掂sell60年代,點解唔直頭玩懷舊菜式?反正懷舊名任你改,煮法任你變,60年代有錢出街去食飯死淨幾多個丫!你鍾意話60年代嘢食咩款都仲得!
我和同事各點了一份粟米班腩飯和星州炒米。
見到格黎食炸雞肶餐個樣唔錯,俾多次機會你,下次食。