2021-03-19
呢日又去左南區搵朋友食飯,佢話鴨脷洲邨街市樓上開左間新餐廳,所以就拉埋我去試~呢間餐廳都幾特別,粵式小菜又有,泰式又有😳除左係food court食之外都真係幾難得可以一張枱又有中式又有泰式👍🏻滷水鵝片碟鵝片比想像上大碟!而且肉質鮮嫩,不自覺地一塊接住一塊咁食😋好滿足🤩冬陰公湯呢個已經係細既冬陰公湯,勁大碗!兩個人食每人都可以飲到3-4碗!!味道好濃郁,仲好香椰奶味~而且裡面好多海鮮,好豐富😍泰式串燒串燒有6串可以自己揀豬牛雞~小弟今次就每款要左兩串😋即叫即整上到枱熱辣辣!d肉都好好食唔會un或者無味~個沙爹汁仲調得好好tim👍🏻👍🏻胡椒蟹見到旁邊有幾枱都叫左呢隻胡椒蟹搞到我地都好想試😆點知真係好大隻😳😳食落好新鮮!d肉又唔霉,啖啖肉勁正😋連d蟹肉都有好濃烈既胡椒味,正呀👍🏻🤩兩個人食食下就ko左成隻,太好食😂本身都幾擔心會食到好狼狽,不過餐廳好貼心咁準備埋圍裙同埋手套就唔使擔心啦😆呢間餐廳實在有太多野食喇~唔止打冷正仲要泰國野都好好食!下次要叫埋一大班fd一齊黎食先😂
滷水鵝片
滷水鵝片