2024-04-20 164 瀏覽
Nara Thai Cuisine喺沙田新城市廣場嘅一間泰國餐廳,真係好推薦!佢嘅泰國菜好好食又好精緻,我經常都嚟呢度幫襯。呢度嘅裝修風格好有格調,環境又好舒適,餐枱都好寬敞,真係令人感到放鬆。今日嘅小食我哋叫咗燒豬頸肉配青木瓜沙律,真係要大力推薦!豬頸肉份量十分足夠,而且燒得香口,醃得入味。再加埋青木瓜沙律,口感清新,同豬頸肉互相平衡,味道真係好開胃。至於主食,我哋揀咗泰式豬頸肉炒河粉。河粉煮得好彈牙,加埋豬頸肉同芥蘭,味道層次豐富,真係好好味。炒得有鑊氣味道,食落去好滿足。食泰國餐,我最鍾意嘅就係蝦餅。今日我哋試咗三件香脆蝦餅,啱啱炸好,熱辣辣嘅,而且蝦餅彈牙十足。配上佢哋嘅酸甜醬,真係一流絕佳!😋