<睡飽吃吃> 📍西營盤🔸首先要比掌聲佢個名 👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼 🔸睡飽吃吃 💕 夫復何求今次已經係第二次幫襯<流浪甜品工作室>,呢間蛋糕店so far取材相當有要求 💗 佢哋堅持用日本上白糖,忌廉用上北海道純生乳,根據唔同季節購入當做水果食材。今次採用嘅水蜜桃升級至大糖嶺level 🔝🔝🔝 忍不住這種精緻 💗💗💗 心動不如行動,買一個回家細細品嚐。🤭伯爵茶日本桃蛋糕’6 ($680) — 鬆軟、空氣感十足嘅Mariage Frères黑盒伯爵茶,經典嘅茶香味濃郁,面頭&中間都夾雜着最高級嘅大糖嶺水蜜桃,清甜無比 🤤 如此精緻可口嘅蛋糕,可謂食過返尋味,此齒頰留香,令人回味無窮 🍰大糖領桃的甜度可達13.5以上,係🇯🇵山梨縣御坂町出產最高級別嘅水蜜桃。一盒5-6個,市價$4-500(平均$75一個🍑)。粗略估計,你哋眼前所見嘅蛋糕裡裡外外,應該用上3.5個桃 🍑🍑🍑 店家相當抌本!!!係呢個咁步伐急促,下下都講成本效益嘅石屎森林裡面,感謝小店出於污泥而不染地堅持高品質嘅精緻蛋糕 🍰💛💛💛 店內設計走文青風格,為免打擾食客嘅心情,我無影用餐環境。門面清雅
<睡飽吃吃> 📍西營盤
🔸首先要比掌聲佢個名 👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼
🔸睡飽吃吃 💕 夫復何求

係呢個咁步伐急促,下下都講成本效益嘅石屎森林裡面,感謝小店出於污泥而不染地堅持高品質嘅精緻蛋糕 🍰💛💛💛 店內設計走文青風格,為免打擾食客嘅心情,我無影用餐環境。門面清雅脫俗,奈何出邊個棚架,搞咗半年都未拆 🙃 有點兒殺風景。