2024-12-02
今日放工去The Southside Food Court買甜品返屋企Surprise女友啲蛋糕個樣都幾精緻 不過比起連鎖店嗰啲當然就會貴價少少 但最緊要係好食草莓甜心忌廉蛋糕 Strawberry Cream Cake 鮮香芒芒忌廉蛋糕 Mango Cream Cake我自己比較鍾意食水果蛋糕 所以叫咗兩個cream cake 蛋糕都好軟綿 啲cream亦好滑 加埋鮮水果 - 芒果大大舊啖啖肉 士多啤梨唔酸 - 食落感覺好light亦唔會太膩草莓拿破崙 Strawberry Mille Feuille拿破崙酥皮帶點酥脆 中間嘅吉士亦唔會過甜 加埋士多啤梨嘅酸酸甜甜 更加中和到成個甜品嘅味道 好味道除咗呢啲之外 呢度仲有梳乎厘芝士蛋糕/巴克斯芝士蛋糕/水果水晶芝士蛋糕/提拉米蘇/咖啡卷等等 下次可以在試下其他味道
鮮香芒芒忌廉蛋糕 Mango Cream Cake