2020-07-02 2075 瀏覽
尖沙咀樓上店竟然令人置身日本一出lift已經見到清新和風佈置,令人好舒服,今次店員安排我地2人坐bar枱,更清楚地見到食物製作嘅過程,師傅嘅用心絕對値得欣賞。本來無諗住食廚師發辦,但見到價錢合理又有唔同種類嘅燒物揚物,最適合有選擇困難的人,所以要一人前,另外加小食share。最先到嘅當然係前菜然後就開始心心眼:刺身!肥美又厚,色澤均勻,非常新鮮,連平日我一般嘅八爪魚都好清甜。私心推介:明太子蛋卷、明太子雞翼真材實料,鮮味香口,唔係只得幾點襯色,蛋卷軟滑厚身,口感帶點鬆軟,雞翼漲卜卜好可愛!咬入去超過50%係明太子,呢種「喧賓奪主」我絕對支持😍揚物:如果你唔叫廚師發辦,我都會推介海膽天婦羅! 外皮好薄,海膽微暖更加軟滑,鮮味突出,唔需要其他調味已經味道豐富有層次。燒物仲有邪惡的燒雞皮,朋友表示薄脆不油膩,牛肉亦吸引,日本茄子、冬菇,都係水平之作。日式燒物其中一樣令人喜歡的,正是不用強烈的調味更顯食材的特點。甜品:黑芝麻雪糕,香滑滿足。服務幾好,店員主動加茶同收碟,揚手好快有人過黎,每上一道菜會為你介紹日本人地道食法。
尖沙咀樓上店竟然令人置身日本

最先到嘅當然係前菜

私心推介:明太子蛋卷、明太子雞翼

甜品:黑芝麻雪糕,香滑滿足。

• 明太子雞翼
  • 明太子蛋卷