2023-02-26
估唔到喺中環地鐵站附近都有一間咁好味嘅米芝蓮廚師主理嘅義大利餐廳。呢間餐廳地理位置非常方便,離開d出口都只不過係1分鐘腳程。一入到去就比佢個裝修吸引住,成個設計都非常classy!座位寬敞而且好有設計感,燈光的配搭亦非常適合三五知己聚會或者情侶來拍拖。一開始嘅時候會上咗麵包籃,入邊有麵包同埋薄脆。跟住想讚下侍應嘅服務態度都好好,非常有善!落單嘅時候都問得好仔細,問我哋係咪可以隨時上菜,服務態度做到高質素西餐嘅水準。我哋就分別點左兩個主菜同埋pasta,分別係牛扒同埋龍蝦,side 我哋點咗辣嘅西蘭花。牛扒味道不錯,肉質都幾嫩,拌菜椰菜就真係畫龍點睛,爽甜帶有微微roasted嘅感覺。龍蝦份量比較精緻,同埋已經拆晒啲殼,食落啖啖肉,pasta嘅口感偏向傳統意大利風味,所以會比較硬身,個醬汁加上新鮮黑松露片,香濃,奶油味好重!最後當然要叫甜品- tiramisu!一定要試!做得非常有層次,用咗白朱古力去包裹芝士,再加埋啲脆脆,令人食到停唔到口
呢間餐廳地理位置非常方便,離開d出口都只不過係1分鐘腳程。
一入到去就比佢個裝修吸引住,
成個設計都非常classy!
座位寬敞而且好有設計感,
燈光的配搭亦非常適合三五知己聚會或者情侶來拍拖。
一開始嘅時候會上咗麵包籃,
入邊有麵包同埋薄脆。
跟住想讚下侍應嘅服務態度都好好,非常有善!
龍蝦份量比較精緻,同埋已經拆晒啲殼,食落啖啖肉,