表哥約我去南華會打網球,打完就話去飯堂食晚飯,原來球會裏面有我最意食既順德菜,當然要去試下喇!!😆內裏裝修簡樸但帶點家鄉味道💥蝦醬脆腩肉香濃蝦醬味道,外層夠香又乾身,咬下去又多汁💥家鄉煎藕餅煎香既藕餅金黃香脆,蓮藕清甜,加入新鮮鯪魚肉,爽夠彈牙可口。💥茶壺功夫湯以紫砂茶壺逐位上枱,可保持茶壺裡頭燉湯的熱度,逐小杯飲更能品嚐湯中的精髓;味道清甜無味精,用料十足,呈現湯料原汁原味。內裏有雞腳、豬肉、瑤柱、五指毛桃、海底椰等,飲落清甜💥銀念蒸魚頭嫩滑的魚雲肉油脂分佈平均加上銀念帶點微酸及果甜,非常惹味開胃,係夏天清爽開胃既菜式 💥雞頭米七彩炒素粒一道菜好有心思既菜式,蘿蔔、青豆、粟米粒和雞頭米(即茨實)湊成四色,再加上琥珀合桃伴碟,上枱夠豐富,有滋補功效💥沙鍋松露金腿帶子炒飯松露令個飯聞落好香,食落亦都唔會完全冇味,炒飯金黄色澤粒粒分明,火候味十足,不油不膩;再加上金華火腿及帶子,另整個飯更有口感~💥凍綠豆馬蹄露爽口既馬蹄加上綿綿既綠豆,消暑解毒;上枱又夠凍,最好既飯後甜品

內裏裝修簡樸

但帶點家鄉味道

💥蝦醬脆腩肉
香濃蝦醬味道,外層夠香又乾身,咬下去又多汁

💥家鄉煎藕餅

💥茶壺功夫湯

內裏有雞腳、豬肉、瑤柱、五指毛桃、海底椰等,飲落清甜

💥銀念蒸魚頭
嫩滑的魚雲肉油脂分佈平均

加上銀念帶點微酸及果甜,非常惹味開胃,係夏天清爽開胃既菜式

💥雞頭米七彩炒素粒

💥沙鍋松露金腿帶子炒飯