2019-04-22 111 瀏覽
二人餐都幾多野食 $388春夏拼盤有四款小食,分別係黑木耳、淮山、涼瓜、素豆腐。款款清新可口,作為頭盤真的不錯。柚子雞三色串燒燒冬菇 + 燒翠肉瓜 + 燒豆腐 ,配上柚子汁,幾新鮮的組合。鹿茸菌煎封餃子表皮脆脆地又煙煙韌韌,似煎腸粉的質感,煎得好香口。內𥚃係爽口的鹿茸菌,內外夾攻,口感一流。黃耳冬瓜翡翠羹好矜貴的一道菜式,黃耳清補 ,冬瓜清熱去濕。加埋一齊,感覺好健康呀!尚品素湯雪耳木瓜湯,清潤冇味精,但飲得出各種材料的鮮味,亦係健康之選。古法乳香蒸蚌片膽粗粗試新野,又有驚喜喎!原來片係白木耳,好爽口食到「什什」聲。配上腐乳汁同椒絲,底層又舖滿粉絲吸味。真係堅似蒸蚌片,食得好過癮。竹笙花菇扒時蔬份量幾足,花菇好香菇味亦炆得夠入味,清清淡淡的傳統素菜,幾好。甜品- 腐竹薏米糖水喜歡佢唔太甜,清清地又夠潤。環境不錯,空間感十足,食得份外舒服
二人餐都幾多野食 $388

春夏拼盤

柚子雞三色串燒

鹿茸菌煎封餃子
表皮脆脆地又煙煙韌韌,似煎腸粉的質感,煎得好香口。

內𥚃係爽口的鹿茸菌,內外夾攻,口感一流。

黃耳冬瓜翡翠羹

尚品素湯

古法乳香蒸蚌片

竹笙花菇扒時蔬

甜品- 腐竹薏米糖水
喜歡佢唔太甜,清清地又夠潤。

環境不錯,空間感十足,食得份外舒服