2017-12-18
星期五同班friend 找地方食飯吹水,大家揀係尖咀搵食就係貪方便,但想食好的又唔係好貴的真係好難搵。咁啱俾我們撞左上去間新開的日式火鍋店.... 竟然好有驚喜,尤其是我們都勁喜歡食牛,而且的火鍋湯底好特別!仲要全部用Staub. 😍的煲.... 好靚啊!我們人多,叫左3個湯底. 係蕃茄辣鍋,豆乳鍋 & 檸檬香茅. 勁喜歡呢個檸檬香茅湯,配牛肉一流😋. 店員話的牛全部食麥皮大... 比普通牛健康的. 餐牌上有不同牛肉部位選擇就幾豐富,除左的頸位,肩位的一般野.... 仲有種叫三筋肉,好爽好濃味. 另一推介的係清酒鷄翼,本來以為烚完會冇咩味,點知仲好有酒香味同好滑。其他的菜都不錯. 的帶子超大粒,鮑魚&蠔都新鮮但就係一般size la... 手工餃子係雞肉餃&牛肉餃... 牛肉搞幾濃味同幾香。最後上的菜籃就好靚同有的特色菜亦不錯。真滿足。