細個成日都唔願去飲茶🫣但依家人大左,發覺其實飲茶都幾好🤣大家坐埋一齊傾下計,一籠點心有幾件又可以𝐒𝐡𝐚𝐫𝐞,食多幾款野🤗而且依家𝐝點心款式多變化,越黎越精緻🤩重點❣️家庭聚會揀一盅兩件一定唔會有錯👨‍👩‍👧‍👦~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪高湯海參灌湯餃 ($88)灌湯餃係我眼中已經係一個高級點心💎依個仲要有埋海參,不得了😍清甜高湯 配超大隻餃🥟 內餡蝦肉🦐 • 豬肉🐷 • 菇菇🍄...有加熱底座,可以慢慢嘆啦😌.▪蜂巢海鮮芋角($68)外皮堅蜂巢🐝超酥鬆脆💥芋泥中間有少少流心內餡💜金金黃黃,底加左紅火龍果乾,再用埋黑色大圓碟襯托住,更加搶眼突出👀.▪高湯伴黃金粉果 ($68)第𝟏次食炸粉果😂本身以為係入面有沙角 • 花生🥜個種,點知原來係入面係有蝦🦐外層脆卜卜💫點湯食可減少少熱氣感🤪.▪手磨紅米腸粉 ($68)用紅米更健康❤️透透地既腸粉皮,包住炸到脆卜卜既春卷🫔.▪魚子醬賽螃蟹餃 ($68)橙色既外皮,半開口蒸餃🧡魚子醬 • 賽螃蟹 • 蝦餡料滿滿得黎,唔會覺得膩😝.▪燕窩流心大桃包 ($38)勁大隻壽桃包呀🍑唔知有冇朋友仔唔係特別日子
細個成日都唔願去飲茶🫣
但依家人大左,發覺其實飲茶都幾好🤣
而且依家𝐝點心款式多變化,越黎越精緻🤩
重點❣️家庭聚會揀一盅兩件一定唔會有錯👨‍👩‍👧‍👦

▪高湯海參灌湯餃 ($88)
灌湯餃係我眼中已經係一個高級點心💎
依個仲要有埋海參,不得了😍
有加熱底座,可以慢慢嘆啦😌
高湯海參灌湯餃

▪蜂巢海鮮芋角($68)
外皮堅蜂巢🐝超酥鬆脆💥
芋泥中間有少少流心內餡💜
蜂巢海鮮芋角

▪高湯伴黃金粉果 ($68)
第𝟏次食炸粉果😂
外層脆卜卜💫點湯食可減少少熱氣感🤪
高湯伴黃金粉果

▪手磨紅米腸粉 ($68)
用紅米更健康❤️
透透地既腸粉皮,包住炸到脆卜卜既春卷🫔
手磨紅米腸粉

▪魚子醬賽螃蟹餃 ($68)
橙色既外皮,半開口蒸餃🧡
魚子醬 • 賽螃蟹 • 蝦餡料滿滿得黎,唔會覺得膩😝
魚子醬賽螃蟹餃

▪燕窩流心大桃包 ($38)
勁大隻壽桃包呀🍑唔知有冇朋友仔唔係特別日子都會食呢?
熱辣辣🔥外皮薄薄 • 好軟熟,一搣開甜甜既流心餡,爆漿湧出💨
燕窩流心大桃包

▪ 茶芥 ($28/位)
(鐵觀音 • 普洱 • 龍井)
茶壺底座有加熱,茶杯好似功夫茶咁細細個,真係品茶🍵
小食 • 醬料 (紫薑 • 脆脆琥珀合桃 • 𝐗𝐎醬)

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費

高湯海參灌湯餃