2022-08-05
.再訪龍點心🐲叫左六籠點心,每款都keep到水準👍🏼龍餃子(筍尖蝦餃皇、蟹粉菠菜香蝦餃、酸菜魚鳳眼餃、松露野菌晶瑩餃)一籠四餃,每款賣相精緻,餡料豐富,啖啖蝦肉。另外酸菜魚鳳眼餃較辣,其他味道正常,熱焫焫既點心好好食😋一口鹹水角賣相好得意,好似日本丸子(団子)咁將兩球串埋一齊,有別於傳統鹹水角,呢款有少少蝦醬味(?)咸魚味(?)我覺得幾特別,餡都好足,外脆內軟。黑金流沙包超級流心~熱焫焫~包都好鬆軟,奶黃都好香。醬汁鳳爪鳳爪索哂豆豉醬汁,好惹味!脆脆富貴紅米腸粉依然係我至愛,腸粉滑捋捋,入面既蝦餡足料,有少少芫荽,我鐘意點甜酸醬同豉油食,冇咁油膩。櫻花果凍天鵝酥最後點左一個甜品,天鵝造型,超打卡able。入面係豆沙餡,唔會好甜,都食到粒粒紅豆,外面都幾酥脆鬆軟,唔會好油膩。果凍配上焦糖醬都好好食。呢到環境好舒服,又乾淨,員工服務態度良好,食物種類都多,多fusion,黎開觀塘可一試。星期一至五食下午茶同晚市仲有八折優惠。茶位每位$8,茶款選擇有菊普、香片、鐵觀音、普洱。.味道 ★ ★ ★ ★ ☆環境 ★ ★ ★ ★ ☆服務 ★ ★ ★ ★ ☆性價比★ ★ ★ ★ ☆
再訪龍點心🐲
叫左六籠點心,每款都keep到水準👍🏼
龍餃子
一口鹹水角
黑金流沙包
超級流心~熱焫焫~包都好鬆軟,奶黃都好香。
醬汁鳳爪
鳳爪索哂豆豉醬汁,好惹味!
脆脆富貴紅米腸粉
櫻花果凍天鵝酥