餐廳: FUMI
資訊:

2024-04-24 58 瀏覽
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯最近都係忍唔住想食啲高質嘅日本,最好就有一個豐富嘅套餐,就唔使諗要食啲咩啦,最後決定去中環蘭桂坊上面加州大廈FUMIFUMI DELUXE TASTING MENUSpecial Price for LKF Elite Membe950 per guest 每位先付帆立貝大葉天婦羅、茄子明木子、鰻魚玉子燒、甘酢大根前菜已經非常豐富,擺盤亦非常之精美造身海膽、鮮吞拿魚腩、深海池魚、油甘魚刺身非常之新鮮,而且佢選擇嘅刺身種類我都非常之鍾意,尤其是係海膽同埋吞拿魚腩御椀海鮮土瓶湯海鮮湯用茶壺為造型連茶杯,開頭先是飲清湯嘅海鮮味道,然後再加入小小檸檬汁,清新得來,又帶有濃郁海鮮鮮味!燒物香蔥宫崎雞肉脆脆卷外面帶香脆可口口感,上面加上辣椒醬汁,非常惹味揚物鯛魚九條蔥天婦羅豐富的天婦羅組合強餚A5鹿兒島和牛鐵板燒(三角、西冷)配上燒肉汁,口感非常之鮮嫩,牛肉味濃郁壽司廚師發辦壽司4點如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️ ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯FUMI (中環)中環蘭桂

FUMI DELUXE TASTING MENU
950 per guest 每位

先付
帆立貝大葉天婦羅、茄子明木子、
鰻魚玉子燒、
甘酢大根

前菜已經非常豐富,擺盤亦非常之精美

造身
海膽、鮮吞拿魚腩、深海池魚、油甘魚

御椀
海鮮土瓶湯

燒物
香蔥宫崎雞肉脆脆卷

外面帶香脆可口口感,上面加上辣椒醬汁,
非常惹味

揚物
鯛魚九條蔥天婦羅

豐富的天婦羅組合

強餚
A5鹿兒島和牛鐵板燒(三角、西冷)

配上燒肉汁,口感非常之鮮嫩,牛肉味濃郁

壽司
廚師發辦壽司4點

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

FUMI (中環)
中環蘭桂坊德己立街30-32號加州大廈6樓