2022-10-23 221 瀏覽
標題係總結。第一次食到咁難食 & 變壞 既糖水。一行五人玩咗成日,出黎旺角諗住食埋糖水就散Band 。去到廣華街有好幾間糖水舖,間間都有人喺門口等緊位,咁岩見到呢間唔使等位,我哋就衝入去。門口其實得四個位,但係我哋五個人,都好欣賞店員即刻幫我哋搵多張凳,所以我哋即時可以入座。👍🏻👍🏻我哋每人叫咗一樣嘢,總共五樣。首先楊枝甘露好似芒果布甸咁傑😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫第二叫咗兩溝,黑芝麻加紅豆沙,朋友食食吓話唔對路,點解好似酸酸地,同店員講聲之後,店員話可能紅豆沙酸咗。😐😐我哋估計係中式糖水,比較少人叫放得太耐變壞🫤🫤🫤😑第三碗係叫咗凍嘅仙草四重奏朋友話呢碗嘢係唔凍嘅,桃膠亦都洗唔乾淨,中間勁癡牙,同平時嗰啲唔同🫠🤔第四碗係熱牛奶四重奏,首先碗嘢只可以話係室溫,都唔熱嘅,食到一半啲燉奶亦都好溜,朋友話完全唔想食。第五碗係椰汁桃膠雪燕,另外四碗上晒,4位朋友食晒都未有😵‍💫🤧等都唔想食。嚟到之後啲椰汁好似水咁浠!係咪溝水 ?仲有啲塗膠亦都係有同樣嘅問題,搞到中間係黐牙,而且酸酸苦苦,好奇怪。五碗唔好食嘅糖水,盛惠$222 🥴🥴🥴
標題係總結。

第一次食到咁難食 & 變壞 既糖水

我哋每人叫咗一樣嘢,總共五樣。

首先楊枝甘露好似芒果布甸咁傑😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫

😐😐
我哋估計係中式糖水,比較少人叫放得太耐變壞🫤🫤🫤😑

第三碗係叫咗凍嘅仙草四重奏

五碗唔好食嘅糖水,盛惠$222 🥴🥴🥴