2010-11-16
今日係我同老公既紀念日~~~~~當然去好好吃一餐啦~~ ^0^而我地就用激安既 promotion , 33 折就可以買到二人海景燭光晚餐既coupon~~ (原價$880)一上到去真係 surprise左我~原來呢度地方好細~~只係可以坐幾位檯~但係個環境就好好 feel~ 因為o係 cwb 22 樓可以睇到維港~波士頓龍蝦湯呢個龍蝦湯既龍蝦係加左少少 wasabi ga其實我地都唔中意食 wasabi ge, 不過我地都覺得呢個湯幾好味 bor~d 龍蝦肉仲要好多 tim, 啖啖肉個湯仲幾 creamy~龍蝦肉沙律龍蝦沙律都有配上少少 wasabi 味呢另外加左唔同既生果, 不錯的塔斯曼尼亞羊奶芝士焗生蠔生蠔我地一向麻麻同埋唔識食..呢個都ok 啦~香燒澳洲羊架羊架係 openrice d 人既推介黎ga我地又中意食羊喎, 梗係要 order 一客試試啦~羊架我地 order 左 7 成熟~ 燒得唔錯丫,又唔會 un薯角好好味, 好脆, 如果再多d 就好啦~ haha~黑松露帶子扁意粉帶子好大隻架!!意粉好味呀..不過食到呢到我地已經叫救命啦~ 好飽啊!巧克力木槺蛋糕我地從來都冇試
當然去好好吃一餐啦~~ ^0^
一上到去真係 surprise左我~
原來呢度地方好細~~只係可以坐幾位檯~
波士頓龍蝦湯
呢個龍蝦湯既龍蝦係加左少少 wasabi ga
d 龍蝦肉仲要好多 tim, 啖啖肉
個湯仲幾 creamy~
龍蝦肉沙律
龍蝦沙律都有配上少少 wasabi 味呢
另外加左唔同既生果, 不錯的
塔斯曼尼亞羊奶芝士焗生蠔
生蠔我地一向麻麻同埋唔識食..
呢個都ok 啦~
香燒澳洲羊架
羊架係 openrice d 人既推介黎ga
我地又中意食羊喎, 梗係要 order 一客試試啦~
羊架我地 order 左 7 成熟~ 燒得唔錯丫,
又唔會 un
薯角好好味, 好脆, 如果再多d 就好啦~ haha~
黑松露帶子扁意粉
帶子好大隻架!!
意粉好味呀..
不過食到呢到我地已經叫救命啦~ 好飽啊!
巧克力木槺蛋糕
我地從來都冇試過食木槺蛋糕呢~
估唔到...係超級好食呀!!!!!!!
唔會太甜, 個味道係剛剛好呀
真係食到咁飽都仲想 encore呀!!!!! >v<
心太軟
我認為心太軟比木槺蛋糕冇咁出色~~~
不過其實都幾好食架
食一啖熱既心太軟, 再食一啖凍既雪糕~ 真係幾正ga~~
飲品係玫瑰花茶同埋檸檬草小麥草花茶
另外, 呢度既 service 都好好~~
埋單時仲比左幾張 coupon 我地~~有機會一定會再黎~!!