2022-06-08
今晚響始創中心買完野之後,就順便搵間餐廳食晚飯。路過3樓一間叫Amico 西餐廳,見佢都好寬敞,出面仲有open area,而晚市套餐選擇都好多,賣相又吸引,所以就入咗去食。餐廳嘅裝修好有格調,座位之間都好寬敞,好適合三五知己或者情侶食飯傾偈。晚市套餐有好多選擇,例如西式意粉/通粉,牛扒,羊架,唔食紅肉嘅可以揀比目魚,或者三文魚。我哋揀咗一個大蝦意大利粉,同埋西冷牛扒。今晚嘅餐湯係南瓜湯,個湯好creamy好滑,南瓜好清甜,好好味。大蝦意大利粉個賣相好靚,大蝦嘅數目都好多,以呢個價錢嚟講真係估佢唔到。蝦肉好鮮甜,肉質好結實,一啲都唔霉,龍蝦汁意粉靭度適中,非常好味。西冷牛扒七成熟啱啱好,煎得唔會好乾,外脆內軟,牛肉好冧好Juice,而且好重牛味,配埋焗薯同西蘭花,食得相當滿足。飲品方面我哋揀咗紫薯牛奶同埋玫瑰蘋果冷泡茶。紫薯牛奶好重紫薯味,牛奶好滑,成個配搭都好match。玫瑰蘋果好香好清甜,食完個牛扒再飲冷泡茶,可以消一消滯。估唔到始創中心都係一個臥虎藏龍嘅地方。