2024-10-23
今晚同友人到MOKO行街食飯,到了the pantry & chips republic。餐廳裝修和諧舒適,坐位安排得不錯。同朋友叫咗個香酒藍青口做頭盤麵包焗得好脆,個汁都幾開胃,而且唔會太膩,青口份量唔少之餘仲好新鮮。之後主食我哋叫咗一個安格斯牛肉鵝肝無花果醬漢堡。牛肉漢堡扒煎得好香,再加埋鵝肝都有煎香過,無花果醬酸酸甜甜又唔會太多, 解膩之餘仲提升左成個漢堡嘅味道層次!😍 然後叫咗一個Special Menu上面嘅原隻魷魚墨汁意大利飯原隻魷魚有煎香過,而且意大利飯旁邊有啲蕃茄莎莎,配埋意大利飯一齊食帶一點酸甜更加開胃!意大利粉生熟適中,非常正。另外同朋友仲叫咗兩杯奶昔,慰勞一下返工嘅辛苦。揀咗一杯Baileys奶昔, 另一杯係薄荷朱古力奶昔。兩杯嘢飲唔會太甜之餘仲夠晒肥仔 😍整體而言,the pantry食物環境都係水準之上,絕對會再來拜訪!